طرز تهیه سمنو خانگی خوشمزه با پودر جوانه گندم
سمنو به انگلیسی Samanoo و آموزش آشپزی و دستور پخت سمنو خانگی خوشمزه
مواد لازم برای سمنو خانگی خوشمزه
گندم :¤: 1کیلو گرم
آرد سفید گندم :¤: 5کیلوگرم
آب :¤: به مقدار لازم
آجیل :¤: به اندازه ونوع دلخواه
فراموش نکنید برای دستور پخت سمنو نیاز به شیره جوانه گندم و آرد هم می باشد.
طرز تهیه سمنو خانگی خوشمزه
ابتدا گندم خوب و مرغوب را تهیه کرده و بعد از پاک کردن (جدا کردن جو، سنگ و چوب و گندمهای نیمه ) آن را تمیز شسته بطوری که کلیه گل و خاک از آن پاک شود.
سپس درون ظرفی داخل آب به مدت 2 تا 3 روز خیس کرده و بعد از اینکه کاملا خیس خورد و گندم پف کرد و درشت شد آب آن را تخلیه کرده و گندمها را درون پارچه و یا ظرفی که هوا و آب بتواند از آن عبور کند به مدت 2 تا 3 روز ریخته و مرتب به آن آب میدهیم که خشک نشوند.
بعد از این مدت گندمها دارای تارهای نازک و سفید رنگی شده و به هم میچسبند. آنگاه آنها را در ظرف های بیشتری تقسیم کرده (ظرفهایی مثل صافی، سینی ، تخته ، پارچه و غیره ) بطوری که آب و هوا به خوبی از آن عبور کند.
روی گندمها را با پارچه نخی نازک پوشانده و طی سه روز مرتب به آنها آب داده میشود. ضمنا جای گندم نباید در معرض باد و سرما باشد.
بعد از گذشت این مدت گندمها از زیر دارای ریشه و از بالا دارای جوانه شده اند. به گفته شیرازیها اصطلاحا"بلوری" میشوند.
سپس گندمها را باید چرخ کرد و تفاله آن را درون آب ریخته و آن را مخلوط کرده تا عصاره و شیره گندم جذب آب شود. سپس آن را صاف میکنیم و در دیگی که میخواهیم سمنو را بپزیم میریزیم .
اکنون آرد را اضافه میکنیم تا یک مایع خمیری شکل درست شود که نه شل باشد و نه سفت.
و زیر دیگ را روشن میکنیم و شروع به هم زدن میکنیم تا سمنو سفت شود و به رنگ تقریبا قهوه ای در آید که رنگ و میزان سفتی آن بستگی به سلیقه دارد.
در اواخر پخت سمنو گردو و بادام را اضافه میکنیم. که هم میتواند با پوست ریخته شود و هم به صورت مغز در هر صورت باید کاملا تمیز و شسته باشد.
از زمانی که سمنو رنگ آمد برای امتحان مقداری از سمنو را در ظرفی کشیده و رنگ و غلظتش را بررسی میکنیم تا زمانی که به رنگ دلخواه برسد و بعد مغز را اضافه میکنیم و میگذاریم یکی دو جوش بخورد.
سپس زیر دیگ را خاموش کرده و حدودا برای سه تا چهار ساعت میگذاریم دم بکشد و از داغی بیفتد و سپس در ظرف میکشیم.
اگر مقدار گندم در حدود 50 کیلوگرم باشد مقدار آرد لازم بین 200 تا 250 کیلو میباشد. که مقدار 400 تا 450 کیلو سمنو می دهد و زمان لازم برای پخت این مقدار 14 تا 16 ساعت روی آتش مستقیم میباشد.
و نکته بسیار بسیار مهم این است که در طی این مدت باید مرتبا هم بخورد بطوریکه با یک لحظه غفلت سریعا و حتما میسوزد.
پس نیاز به نیروی کار زیاد و ورزیده دارد.
آموزش آشپزی دستور پخت سمنو به پایان رسید خوشحال می شویم نظرات شما را بشنویم.